Reduce your food waste.

bespaar gemiddeld €55.000,- per jaar
Orbi

Orbisk helpt professionele keukens grip te krijgen op hun voedselverspilling.

We meten en herkennen automatisch wat voor soort voedsel er wordt weggegooid, in welke hoeveelheid en op welk moment van de dag.
Baguette background

ONE-THIRD OF ALL FOOD PRODUCED (WORLDWIDE) IS WASTED.

Baguette
Baguette
1/32/33/3

Dit komt neer op 1,3 miljard ton voedsel, waarvan 14% afkomstig is uit de foodservice markt (horeca, hotels en restaurants)

1 Kilo verspild voedsel staat gelijk aan:

4.5 KG CO2

Als voedselverspilling een land was, zou dit het meest vervuilende land in de wereld zijn. Het verspillen van 1 kg aan voedsel betekent ook het verspillen van vele grondstoffen en energie (planten, groeien, verwerken, verpakken en vervoeren).
1 Kilo verspild voedsel staat gelijk aan:

7000 liter water

Dit staat gelijk aan 12 keer douchen. De landbouw is grootverbruiker van zoet water. Dus stel je al het water voor dat wordt verspild bij het verbouwen van voedsel dat nooit ons bord bereikt.
1 Kilo verspild voedsel staat gelijk aan:

€7 per kg

Verspild voedsel is verspild geld. Eén kilo voedselverspilling staat gelijk aan €7 verspilde euro’s op basis van de gemiddelde marktprijs van voedsel.

Calculate your saving potential in two easy steps.

Besides the food waste cost saving you are also saving the environment by reducing water waste and CO2 emission.
Step 1:How many waste bins do you take out every week?
10
10
Step 2:How many locations do you have?
50
*
More than 100 locations? Please get in contact to talk through your potential.
50
*
More than 100 locations? Please get in contact to talk through your potential.
10
The amount of waste bins you take out every week
50
The amount of locations you have
60kg
The average amount of waste per trash can
€7,00
The price per kilogram of food waste
52 weeks
Number of weeks a location is open per year

START SAVING:

With Orbisk, it's possible to save around 50 percent of your food waste.

0,-per year

0M. LITER

water saving per year

0 KG

CO2 saving per year

Want to receive your results and tips on reducing food waste?

Enter your e-mail address to get your saving potential which you can easily share. You'll also receive our actionable tips on reducing food waste. Start saving right away!

Yes, I want to be kept informed by e-mail and give permission for my data to be stored.
INTRODUCING ORBI

Orbi geeft je controle over je food waste.

Orbi

Met behulp van beeldherkenning herkent Orbi automatisch welke ingrediënten worden weggegooid, in welke hoeveelheid én op welk moment van de dag. Deze gegevens zie je terug in een overzichtelijk dashboard, waardoor je voedselverspilling kunt tegengaan op een manier die past bij jouw keuken en processen!

DUURZAAMHEID

Maak je keuken nog duurzamer.
Het terugdringen van voedselverspilling is dé oplossing om klimaatverandering tegen te gaan. Orbisk helpt je doelstellingen te bereiken op gebied van duurzaamheid door voedselverspilling te reduceren.

ECONOMISCH

Bespaar geld door je keukenproces te optimaliseren.
Je kunt je voedselverspilling alleen verminderen wanneer je precies weet hoeveel en wanneer je wat weggooit. Wij helpen je bij het optimaliseren van je inkoopproces om zo je winstmarge met 2 tot 8% te verhogen.

OPTIMALISATIE

Orbisk biedt een volledig geautomatiseerde food waste monitor.
Onze monitor is volledig geautomatiseerd en daardoor zeer eenvoudig in gebruik, Presenteer je afval bij het LED-lampje om de foto vast te leggen. Vervolgens kun je het voedsel weggooien in je afvalcontainer. That’s it!
Plug & Play

Krijg inzicht in je voedselverspilling en optimaliseer je keukenproces.

De gegevens die vanuit de Orbi worden verzameld, zijn toegankelijk in een gepersonaliseerd dashboard. Deze inzichten worden gebruikt om (inkoop) activiteiten te verbeteren.

Direct aan de slag.

We weten dat chefs en keukenpersoneel het al druk genoeg hebben. Daarom werkt onze monitor heel gemakkelijk. De monitor is plug & play, volledig geautomatiseerd en het keukenpersoneel heeft geen extra trainig nodig. Daarnaast neemt de monitor geen extra ruimte in je keuken in.

100 DAGEN SUPPORT

In de eerste 100 dagen helpen we je om goed te kunnen starten met de monitor. We leggen je uit hoe het dashboard werkt en denken mee welke acties nodig zijn om het voedselafval te reduceren. Lukt iets niet? Niet erg! Wij staan altijd voor je klaar. Ook houden we je dashboard proactief in de gaten. Zo zorgen we dat alles op rolletjes loopt en dat Orbi jouw food waste continu goed in kaart brengt.

JOIN THE COMMUNITY

Together we fight against food waste. Daarom hebben we de Orbisk community opgericht. In deze online community kun je in gesprek gaan met andere food waste warriors. Je kunt er resultaten delen en tips en ervaringen uitwisselen. De community is een ondersteunend platform waar iedereen zich welkom voelt en we samen de strijd tegen food waste aangaan.

HELPCENTRUM

Heb je een vraag over onze monitor, het dashboard of over voedselverspilling in het algemeen? Ons helpcentrum staat voor je klaar! Is je vraag hier nog niet beantwoord? Neem dan gerust contact op met een van onze food waste experts, zij helpen je graag verder.

Hoe de Orbi werkt.

Stap 1
Presenteer je afval voor het LED-licht van de monitor
Stap 2
Wacht een halve seconde voor de Orbi om een foto van je afval te maken
Stap 3
En klaar! De Orbi heeft je afval nu geregistreerd. Je gegevens verschijnen binnenkort in je gepersonaliseerde dashboard.
Food background

Op dit moment is met behulp van Orbisk al 130.000 kg food waste bespaard.

Food background

De voordelen van Orbisk op een rijtje.

VOLLEDIG AUTOMATISCH
VOLLEDIG AUTOMATISCH

Je kunt gelijk aan de slag zodra de Orbi is geleverd is en er is geen training voor nodig.

GEEN EXTRA RUIMTE
GEEN EXTRA RUIMTE

Heb je ruimte voor een afvalbak? Dan heb je ook ruimte voor een monitor. De Orbi neemt geen extra ruimte in beslag want de Orbi wordt op je afvalbak geplaatst.

TEAM BUILDING
TEAM BUILDING

Maak van het verminderen van voedselverspilling leuk! Betrek je team bij de vorderingen die worden gemaakt. Dat geeft extra motivatie en een positief teamgevoel! Wij voorzien je van de juiste communicatiemiddelen om je team enthousiast te maken.

STOP WASTING MONEY. START SAVING THE PLANET.

Working with Orbisk requires no training, does not take extra space in the kitchen and is fully automatic! Let me tell you more about Orbisk and how you can start saving money today.
Kristie
Kristie
Account Manager
Working with Orbisk requires no training, does not take extra space in the kitchen and is fully automatic! Let me tell you more about Orbisk and how you can start saving money today.